Почти половината българи биха се включили в нови протести

Почти половината българи биха се включили в нови протести
76% от българите подкрепят протестиращите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Близо половината, или 45%, от пълнолетното население на страната изразяват готовност да се включат в протести в следващите дни, показва експресно проучване на „Галъп“.

Малко по-висок е процентът на онази част от българите, които нямат намерение да протестират – 47 на сто, показва изследването, цитирано от „Дневник“.

Протестите продължават да се радват на сравнително висока подкрепа по принцип – 76% от запитаните смятат, че хората трябва да продължат да протестират, показва проучването на „Галъп“, което е обхванало 801 души в цялата страна.

Социолозите отчитат, че разочарованието от целия политически елит продължава да се проявява във висока степен, като се търси нов политически субект, който да отстрани предишните.

Екстремистките нагласи, които се регистрираха в първата вълна на изследването преди седмица, сега изглеждат по-слаби, казват още от агенцията.

Към 26 февруари три четвърти от запитаните дали в такъв момент биха оправдали дори насилие към държавни институции, отговарят отрицателно. Все пак 18 на сто подкрепят подобни мерки.

#протест #проучване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници