Делян Добрев: С колко да се намали цената на тока решава регулаторът

Делян Добрев: С колко да се намали цената на тока решава регулаторът
Надявам се още днес ДКЕВР да каже с колко ще се намали цената на тока, каза Делян Добрев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Колко ще бъде намалението на тока, това ще го каже регулаторът. Надявам се още днес“, обяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма в оставка Делян Добрев.

„Първоначалните прогнози бяха за 8%. Сега чувам, че не могат да бъдат достигнати 8%, ще е по-малко намалението“, обясни Добрев пред Би Ти Ви, цитиран от „Фокус“.

„Два са основните начини за намаляване на тази цена. От една страна, по-голям дял на АЕЦ „Козлодуй“ в микса за регулиран пазар. От друга страна, намаляване на признатите технологични загуби на ЕРП-тата“, добави Добрев.

„С промяната в Закона за енергетиката тази седмица развързахме ръцете на регулатора да променя цената на тока повече от веднъж годишно“, каза още министърът.

„Това стана за рекордно бързо време, само за два дни – през комисия, на първо и второ четене и на третия ден беше публикувана в извънреден брой на „Държавен вестник“, за да може още с вчерашна дата ДКЕВР да вземе решение. Комисията може да вземе решение със съкратени процедури и още днес да излязат с решение за цената на тока“, подчерта Добрев.

#Делян Добрев #ДКЕВР #АЕЦ "Козлодуй"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници