Бизнесът: Цената на тока може да падне с до 20%

Бизнесът: Цената на тока може да падне с до 20%
Причина за протестите не са само ниските доходи, смятат от КРИБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Още през ноември сме внесли предложение за намаляване на цената на тока с 10 - 20%,  заяви Евгений Иванов, изпълнителен директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

"Квотите, за които държавата получава пари от износа на енергия, трябва да бъдат внесени в един фонд, който да задържа цената на енергията постоянна и ниска", коментира Иванов пред БНТ.

Той  уточни, че предложението е съгласувано с министерствата на финансите, на икономиката, енергетиката и туризма, както и на околната среда и водите. В рамките на няколко дни то може да се одобри и да започне работа, обяви изпълнителният директор на КРИБ.

Според него, промяната само на минималната работна заплата не е решение на проблемите в държавата. С нея са свързани много други плащания, които могат да доведат до проблеми с фискалната политика.

Иванов обясни, че общественото недоволство е породено от ниските доходи, но това не е единствената причина. Той смята, че българите имат кошница от проблеми, които не търпят поотделно решаване.

 

#Евгений Иванов #Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България #КРИБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници