Четири лъча и цветя на националния протест на 3 март

Четири лъча и цветя на националния протест на 3 март
Протестите в цяла България продължават. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На 3 март в неделя, от 10.30 часа протестът ще тръгне от Орлов мост, съобщиха от организаторите, цитирани от информационна агенция "Фокус".

Протестиращите ще се движат на четири лъча. Единият ще бъде при Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, един от Орлов мост и два лъча, идващи от НДК.

„Всеки, който иска да участва, може да дойде в 11 часа пред Министерството на икономиката и да носи цвете”, призова Дончо Дудев от организаторите в сряда.

Демонстрациите на българите, живеещи в чужбина, продължават и на националния празник – 3 март, съобщи от Виена Жулиен Желев.

Демонстрациите са в подкрепа на хилядите протестиращи в цяла България и този път се обсъжда да са под надслов „Да се освободим от тиранията на олигархията!”. В момента в социалната мрежа "Фейсбук" се водят дискусии между координаторите на мирните демонстрации в чужбина да се уточнят всички подробности.

До момента е ясно, че българите във Виена, Лондон, Кьолн, Берлин, Дъблин, Париж, Лил, Мадрид и Малага ще се съберат да изкажат своята солидарност. Миналата неделя, сънародниците ни в 14 различни точки на света, излязоха пред посолства и кметства. Тази седмица се присъединяват и нови градове.

#Министерството на икономиката #енергетиката и туризма #Орлов мост #НДК #София #Дончо Дудев #Жулиен Желев #протест #национален протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници