Механа протестира срещу ЕРП-тата със салата „Токов удар“

Механа протестира срещу ЕРП-тата със салата „Токов удар“
A A+ A++ A

Бургаска механа протестира срещу EVN с оригинална салата, която се предлага на символичната цена от 50 стотинки, предаде AGRONEWS.bg.

Предястието се сервира в заведение в Бургас с екзотичното име енергийна салата „Токов удар“. Тя представлява микс от моркови, ябълки, портокал, сусам и лимонов дресинг. Вкусната салата е обявена само за 50 стотинки, но когато дойде сметката, се оказва, че сумата за нея е набъбнала до 2.99 лeва.

Собственикът е формирал ценообразуването по странната методика на ЕVN, откъдето твърдят, че цената на тока поскъпва заради преноса до абонатите.

„В менюто действително цената на салатата е 50 стотинки. Но след това прибавяме 1 лев такса „поливане на моркови“ и 50 стотинки такса „наточване на ножове“. Имаме още 40 ст. добавка за пренасяне на салатата от кухнята до масата на клиента, след това 20 ст. начисление за оригинална рецепта и още 39 стотинки за загуби на продукти при приготвянето! Всичко е просто и елементарно – както процедират енергийните монополисти“, обяснява управителят на заведението Яна Василева.

#EVN #ЕРП #механа #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници