Пиян и без книжка е бил шофьорът на колата, врязала се в протеста на Орлов мост

Пиян и без книжка е бил шофьорът на колата, врязала се в протеста на Орлов мост
Двама души пострадаха, а трима бяха задържани след инцидента на протеста във вторник. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Шофьорът, който опита с автомобила си да пробие блокадата по време на протеста на Орлов мост във вторник вечерта, е бил пиян и няма шофьорска книжка, съобщиха от столичната полиция.

Проверка на място е отчела 1.64 промила алкохол в кръвта на 28-годишния мъж, който се оказало, че няма и свидетелство за управление на моторно превозно средство, съобщи „Дневник“.

Водачът на опела е регистриран за притежание на наркотици, подправка на официален документ, управление на МПС без книжка и след употреба на алкохол.

В столичното Първо районно управление за показания по случая бяха отведени мъж и жена, които пътували в колата, опитала да мине през хората.

Задържан е и младеж на 20 години, който е счупил задното стъкло на автомобила. Работата по изясняване на всички обстоятелства около инцидента продължава.

Двама души пострадаха, а трима бяха задържани след инцидента.

Напрежението на протеста във вторник вечерта рязко ескалира малко преди 20 часа, когато автомобил „Опел Корса“ се вряза в протестиращите, блокирали движението на Орлов мост.

Свалил прозореца на автомобила си, шофьорът псуваше блокиралите пътя, а в опитите си да премине, закачи с огледалото един от хората на пътя.

Един от протестиращите обаче се хвърли на предния капак на колата, а останалите я обсипаха с удари.

До пристигането на мястото на полицаите колата се оказа със счупен заден прозорец, спукан преден и повреди по ламарините.

Полицаите веднага качиха шофьора - младеж с черен суичър и качулка, в един от автомобилите на жандармерията, за да не се стигне до саморазправа.

Задържани бяха и двамата негови спътници - момче и момиче.

Според двамата пострадали водачът на корсата ги е псувал и ги е наричал боклуци.

Според очевидци, той е нанесъл удари и на момчето, което е било на предния капак.

Движението на Орлов мост беше възстановено около 20.10 часа.

Забавянето на линейката, която половин час след инцидента не беше дошла, допълнително изнерви останалите на мястото на инцидента около петдесет души.

С нея в болница бяха откарани двете пострадали момчета.

Сред протестиращите пък бяха разпространени листа, на които да напишат показания за инцидента. Според коментарите на хората на мястото на инцидента той е предизвикан от провокатор.

24-ма младежи са задържани в столични полицейски районни управления по време на протеста до 20.00 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Според събраните досега данни от СДВР повечето от тях носели забранени при масови прояви предмети – палки, боксове, ножове.

Един от младежите е в столично полицейско управление за установяване на самоличността му. Част от задържаните са с криминални прояви.

#протест #София #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници