ДАНС ще проверява дали Доган е поръчвал атентат срещу Борисов

ДАНС ще проверява дали Доган е поръчвал атентат срещу Борисов
Сигналът, по повод на който е възложена проверката от СГП, е бил депозиран от председателя на Движението за права и свободи Лютви Местан до президента. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата е възложила на ДАНС проверка на сигнала, че е бил подготвян атентат срещу Бойко Борисов с поръчител Ахмед Доган,  съобщиха от пресцентъра на прокуратурата във вторник.

Уточнява се, че Софийска градска прокуратура (СГП) е възложила на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) извършване на предварителна проверка с оглед данни за евентуално извършено престъпление по чл. 359 НК, с цел установяване налице ли е информация за подготвяно убийство на Бойко Борисов с поръчител Ахмед Доган и ако такава информация съществува, класифицирана ли е, както и налице ли е изнасяне на класифицирана информация, предаде „Медиапул“.

Сигналът, по повод на който е възложена проверката от СГП, е бил депозиран от председателя на Движението за права и свободи Лютви Местан до президента.

Сигналът касае изявления на министър-председателя в оставка Бойко Борисов от
21.02.2013 г. във връзка с получена информация от Националната разузнавателна служба (НРС) за подготвян атентат срещу него с поръчител Ахмед Доган, се казва в съобщението.

Президентът е изпратил копие от сигнала до главния прокурор Сотир Цацаров, който незабавно е изпратил сигнала на СГП по компетентност, допълват от държавното обвинение.

#прокуратурата #ДАНС #Бойко Борисов #Ахмед Доган #Лютви Местан #СГП #Национална разузнавателна служба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници