„Пирогов“ няма да участва в протеста на Лекарския съюз

„Пирогов“ няма да участва в протеста на Лекарския съюз
От „Пирогов“ обявиха, че няма да участват в протеста на 28 февруари, но уточниха, че са подготвили други мерки. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Медицинският персонал на „Пирогов“ няма да участва в протеста, обявен от Българския лекарски съюз на 28 февруари от 16 ч. пред сградата на Националната здравноосигурителна каса.

„Предприели сме други мерки“, заявиха от пресцентъра на болницата, но направиха уточнение, че това не означава, че индивидуално всеки служител на болницата в лично качество не може да изрази своя протест, съобщи БГНЕС.

Изпълнителният директор д-р Стоян Миланов отказа да коментира повече подробности.

Управителният съвет на Българския лекарски съюз обяви протестни действия на лекарите на 28 февруари и призова всички граждани да подкрепят протеста срещу още един монополист – НЗОК.

Протестът ще се състои под мотото „За здравето и оцеляването на нацията!“.

До решението за протест на лекарите се стигна след множество постъпили сигнали от цялата страна за неизгодните условия, които предлага Здравната каса на болниците за 2013 г.

Болнични шефове сигнализират, че те ще доведат до съкращаване на персонал, затваряне на цели отделения в болниците за определено време и невъзможност да се лекуват пациентите.

#"Пирогов" #Български лекарски съюз #Национална здравноосигурителна каса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници