Протестиращи ще опитат да спрат разпускането на парламента

Протестиращи ще опитат да спрат разпускането на парламента
Отделно за 18 ч. е насрочен и митинг на Орлов мост. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протест пред Народното събрание в 17 ч. в понеделник ще се опита да попречи на депутатите да се разпуснат.

За понеделник няма насрочено заседание на парламента, въпреки това с такава заявка завърши четиричасовият протест в София в неделя, съобщи „Дневник“.

Отделно за 18 ч. е насрочен и митинг на Орлов мост.

Президентът Росен Плевнелиев се опита да се срещне с протестиращите в неделя сутринта пред Министерството на икономиката, но беше посрещнат с викове „Мафия“, но все пак получи исканията.

Малко след това от пресслужбата му съобщиха, че те са били изпратени от Плевнелиев до Народното събрание, председателите на парламентарните групи, Министерския съвет в оставка, до членовете на Консултативния съвет за национална сигурност.

„Идеите на гражданите могат да бъдат реализирани само чрез институциите на демократичната правова държава“, е мнението на държавния глава. Президентът апелира всички институции да мобилизират усилията си, за да отговорят на очакванията на гражданите.

„Надявам се да се постави началото на диалог, който да бъде конструктивен, да се запази правовият ред в държавата и да се гарантира стабилността на България“, коментира още президентът.

#протест #София #Народно събрание #Президент на България #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници