Плевнелиев изпрати исканията на протестиращите до парламента и кабинета в оставка

Плевнелиев изпрати исканията на протестиращите до парламента и кабинета в оставка
Плевнелиев отиде при протестиращите пред сградата на министерството на икономиката и енергетиката и беше посрещнат с викове "Мафия!". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев изпрати исканията на протестиращите граждани до Народното събрание, председателите на парламентарните групи, Министерския съвет в оставка, до членовете на Консултативния съвет за национална сигурност, съобщиха от пресцентъра на президентството.

По-рано Плевнелиев отиде при протестиращите пред сградата на министерството на икономиката и енергетиката и беше посрещнат с викове "Мафия!", съобщи „Дневник".

Въпреки че беше освиркан от протестиращите, държавният глава им благодари за активната им гражданска позиция.

Плевнелиев гарантира пред гражданите, че на тяхното желание за диалог ще бъде отговорено и президентството ще бъде платформа за това, се посочва в прессъобщението на президентството.

Държавният глава благодари на протестиращите, че са включили в своите искания идеята за създаване на обществен съвет, в който да участват представители на протестиращите граждани, синдикати, работодатели и други граждански организации.

Представители на протестиращите ще участват и в създаването, и в работата на този обществен съвет. Още следващата седмица съветът ще бъде свикан, посочват от президентството.

"Идеите на гражданите могат да бъдат реализирани само чрез институциите на демократичната правова държава", е мнението на държавния глава.

Президентът апелира всички институции да мобилизират усилията си, за да отговорят на очакванията на гражданите.

"Надявам се да се постави началото на диалог, който да бъде конструктивен, да се запази правовия ред в държавата и да се гарантира стабилността на България", коментира още президентът.

В понеделник предстоят консултации на държавния глава с ГЕРБ за връчване на проучвателен мандат за съставяне на ново правителство в рамките на това 41-во Народно събрание, а във вторник е насрочена заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, на което да се обсъдят рисковете и заплахите за стабилността, произтичащи от политическата и социалната криза.

#Росен Плевнелиев #Президент на България #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници