Шефът на НЗОК: Имаме готовност да се разплатим с всички партньори

Шефът на НЗОК: Имаме готовност да се разплатим с всички партньори
Стартовият бюджет за "Пирогов" е 34 млн. лева, обясни Пламен Цеков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Имаме готовност да се разплатим с всички договорени партньори, остава само „Пирогов". Определеното като прогноза за тази година за "Пирогов" е 34 милиона лева като стартов бюджет", обяви управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Пламен Цеков на пресконференция.

„В София-град имаме 84 лечебни заведения за болнична помощ, сред които и много нови партньори на НЗОК, и това доведе до намаляване на първоначалните прогнозни обеми на старите партньори на касата", обясни Цеков, цитиран от „Фокус".

„Нито веднъж през годините досега болниците не са получавали на 100% това, което е заработено, и по този въпрос срещнахме разбиране от шефовете на лечебните заведения", каза още шефът на НЗОК.

„Ние приемаме заявките за изработеното през януари. Касата има готовност да се разплаща и аз ще контролирам процеса", обяви Цеков.

„Философията на новата методика е такава, че ако лечебните заведения изработят повече от това, което е определено предварително, да могат да получават финансите си своевременно, подчерта Цеков.

По негови думи лечебните заведения трябва да се борят за доверието на пациентите и за осигуряването на качествено лечение, а не да се притесняват за финансите.

„Разпоредил съм на шефовете на РЗОК да проведат среща с всички шефове на лечебни заведения за болнична помощ, за да се изяснят какви проблеми има и ако те са в правомощията на РЗОК да бъдат разрешени", каза още Пламен Цеков.

„В "Пирогов" има уникални специалисти, разбирам и новия изпълнителен директор на "Пирогов", че е изправен пред сериозно предизвикателство – да управляваш "Пирогов", посочи шефът на Здравната каса.

НЗОК няма да попречи на този млад мениджър да реализира идеите си. Затова каня във вторник тук шефът на "Пирогов", заедно с всички ръководители на отдели, за да направим подробен анализ на бюджетът, обясни още Цеков.

#Пламен Цеков #НЗОК #"Пирогов"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници