Маричков: Ние ще изядем боя и солта, а накрая ще платим и цената

Маричков: Ние ще изядем боя и солта, а накрая ще платим и цената
На страната на хората съм, не виждам нищо радостно в това, което се случва, заяви Маричков
A A+ A++ A

На страната  на хората съм, не виждам нищо радостно в това, което се случва. Нещата се  натрупват и изведнъж циреят се спуква, имало е и други такива случаи в този преход, не е това единственият, коментира протестите Кирил Маричков. 

"И преди това хората са се надявали, че нещата ще се оправят, но се оказва, че се тъпче на едно място",  каза пред БГНЕС музикантът и активист от зората на демокрацията  Маричков.

Масовите прояви по улиците на страната напомниха на Маричков за стар анекдот: Хванали в голямо нарушение англичанина, французина и българина и им казали "тук ще има наказание, голямо, предлагаме ви три варианта." Единият е сто жълтици да си платят, другият е сто тояги бой и третият е 10 кг. сол да изядете. 

Англичанинът веднага платил 100 жълтици, защото бил най-богат и си отишъл. Французинът си казал "Я да пробвам сол да ям", изял 100 грама, видял, че вече ще повръща и платил жълтиците, макар че толкова нямал. Българинът казал "пробвайте с тоягите". Когато стигнали на 95-тата тояга той казал "Не, не мога повече, дайте да ям сол". Изял няколко кила сол, накрая казал "Не мога, не мога повече" и накрая платил жълтиците да си отиде.

"Ние ще изядем боя и солта, а накрая ще платим и цената, без плащане на цената няма да стане, няма да минем метър", коментира Маричков.

#Кирил Маричков #протест #високи сметки за ток #протестиращи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници