Фалшива декларация на ЧЕЗ, ЕVN и ЕНЕРГО-ПРО вбеси протестиращите

Фалшива декларация на ЧЕЗ,  ЕVN  и ЕНЕРГО-ПРО вбеси протестиращите
Само 1,3% от сигналите за солени сметки са основателни, твърдят от ЧЕЗ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Фалшива декларация от името на трите електроразпределителни дружества ЧЕЗ,  ЕVN  и ЕНЕРГО-ПРО в социалните мрежи допълнително създаде напрежение в днешните протести срещу монополите и високите сметки.

Декларацията се разпространи няколко часа преди протестите и в нея се казва на гражданите „сами сте си виновни“, предаде Информационна агенция „Фокус“.

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ изпрати съобщение до медиите, в което се казва, че нямат нищо общо с декларацията.

„Ние, от ЧЕЗ, ЕVN и Енерго-про, заявяваме, че не носим никаква вина за това, че не можете да си платите сметките. Ние сме частни компании, чиято цел е да печелят пари. Държим да подчертаем – и дано да успеете да го разберете, – ние не сме благотворителни дружества, ние работим за печалба. Вие твърдите, че живеете в демократична страна и желаете да развивате пазарна икономика. Ако това е така, то молим ви приемете факта, че всеки бизнес търси печалба. Крайно време е българите да разберат, че не живеят в комунизма, а в капитализма и ако преди държавата се е грижила да осигурява жизнения минимум на всеки един, днес това е невъзможно. Българите трябва да разберат, че коренът на проблема се крие в тяхната посткомунистическа психика и да престанат да чакат някой да се погрижи да са нахранени, облечени и на топло“, е част от текста на фалшивата декларация.

#ЧЕЗ #ЕVN #Енерго-Про #протест #високи сметки за ток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници