Протестът в София прерасна в гражданско неподчинение

Протестът в София прерасна в гражданско неподчинение
Десетки хиляди недоволни граждани блокираха Орлов мост. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестът в София прерасна в гражданско неподчинение. Десетки хиляди недоволни граждани блокираха Орлов мост за един час, предаде БГНЕС.

Протестиращите освиркват мощно правителството. Продължават и скандиранията "Оставка" и "Мафия", както и обидни квалификации по адрес на премиера Бойко Борисов.

На Орлов мост са се събрали групи полицаи и жандармеристи с протектори и щитове, които за момента само охраняват протеста и не правят опити на разпръсването на събралите се на десетки хиляди души.

Яйца и обелки от плодове преди това полетяха към фасадата на парламента, хвърляни от хората, излезли на протеста в София.

Организаторите на протеста побързаха да призоват активистите да не провокират служителите на реда, охраняващи Народното събрание. Те призоваха за солидарност с полицаите, които също плащат високи сметки.

"Ние не сме лумпени, ние не сме тълпа, ние сме народът. Даваме ултиматум – ако до една седмица правителството не изпълни нашите искания, отново ще излезем тук и ще ги разбием." Този възглас отправи пред парламента един от многохилядния протест в София.

Протестът пред НС започна под звуците на народни песни, като някои от недоволните граждани дори се хванаха на импровизирано хоро на жълтите павета. Но доброто настроение бързо изчезна и беше заменено от гневни възгласи "Оставка" по адрес на правителството.

#София #протест #високи сметки за ток #Орлов мост #Народното събрание #Бойко Борисов #протестиращи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници