Освободиха задържания бургаски прокурор

Освободиха задържания бургаски прокурор
Прокуратурата установи, че няма доказателства срещу Ангел Георгиев. Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

Задържаният зам. административен ръководител на Окръжна прокуратура Бургас Ангел Георгиев беше освободен в петък, съобщиха от прокуратурата.

„След извършване на внимателен анализ на събраните по делото материали се установи, че по отношение на прокурор Ангел Георгиев категорично не са налице никакви доказателства за извършено престъпление от общ характер и същият е освободен“, се казва в съобщението на прокуратурата, цитирано от БГНЕС.

Прокурорът беше арестуван от цивилни служители на полицията в центъра на Бургас в късния следобед в четвъртък.

Той бе задържан заедно с бургаски адвокат. По първоначалните данни арестът е бил заради подкуп.

За 24-часовото им задържане са извършени активни действия по разследването, в хода на които не са събрани каквито и да било доказателства за извършено престъпление от прокурор Георгиев, посочват от Софийска градска прокуратура.

На адвоката Марин Стефанов, който бе задържан заедно с прокурор Ангел Георгиев, ще бъде повдигнато обвинение за измама.

В съобщението се посочва, че Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство за поискан от прокурор Ангел Георгиев подкуп в размер на 8000 лв. от обвиняем по наказателно производство, наблюдавано и ръководено от прокурора.

Обвинението обаче установило, че адвокат Марин Стефанов е искал от клиента си 8000 лв., на когото е обяснил, въвеждайки го в заблуждение, че парите се искат от прокурора, за да извърши неправомерни действия по досъдебното производство.

Стефанов е симулирал и провеждане на среща с прокурор Георгиев, за да създаде впечатление у клиента си, че в действителност прокурорът иска подкуп.

Доказателствата по делото сочат, че Ангел Георгиев нито е искал, нито е получавал пари във връзка с ръководеното от него наказателно производство, а адвокат Стефанов е злоупотребил с името му.

Няма доказателства, че прокурор Ангел Георгиев е подозирал за намерението и действията на адвоката.

#Ангел Георгиев #Бургас #Софийска градска прокуратура #Окръжна прокуратура Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници