Учените отново протестират, защото не виждат реални промени

Учените отново протестират, защото не виждат реални промени
Новият образователен министър акад. Стефан Воденичаров е отменил и утвърденото класиране на 22 проекта, кандидатствали за финансиране. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Учените отново протестират въпреки уволнението на просветния министър Сергей Игнатов, предаде БНТ.

Акцията е пред сградата на Министерския съвет.

„Вижте, никакви промени не са се случили, от Изпълнителния съвет зорлем си подадоха няколко човека оставките, бившият управител е юрисконсулт във фонда – замазва положението, унищожава документи. Парите от последната позорна конкурсна сесия, раздадени на мафията в науката, не са върнати и те са раздадени в нарушение на европейското законодателство“, заяви участникът в протеста Виктор Атанасов.

Във вторник шест от деветте членове на Изпълнителния съвет на Фонд „Научни изследвания“ са подали оставки след призива на Съвета на ректорите.

Новият образователен министър акад. Стефан Воденичаров е отменил и утвърденото класиране на 22 проекта, кандидатствали за финансиране от фонда. Това са проекти, предложени от временните научно-експертни комисии, по педагогика и по мултифункционални изследвания с приложение в повече от едно приоритетно направление.

#акад. Стефан Воденичаров #учени #протест #Фонд "Научни изследвания"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници