Журналистът Асен Йорданов: „Биволъ" не спестява никакви истини

Журналистът Асен Йорданов: „Биволъ" не спестява никакви истини
Архивите в „Биволъ" могат да покажат, че не спестяваме никакви истини, няма никакъв чадър, никаква цензура и няма защитени политически сили, коментира журналистът Асен Йорданов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Биволъ" не спестява никакви истини, заяви един от собствениците на сайта за разследваща журналистика Асен Йорданов.

„Последните разследвания, които правим за миналото на Бойко Борисов са предшествани от много други публикации с много дълга давност," коментира журналистът пред БНР, отричайки като несъстоятелни твърденията, че публикациите на сайта са политизирани.

„Архивите в „Биволъ" могат да покажат, че не спестяваме никакви истини, няма никакъв чадър, никаква цензура и няма защитени политически сили. Най-добрата ни защита е, че си вършим последователно работата," подчерта Асен Йорданов.

Той цитира председателят на подкомисията „Персонални престъпления и вини на бившия режим" към Великото народно събрание Пламен Симов, който споделил пред „Биволъ", че в разговор с него директорът на Шесто управление на ДС Григор Шопов споменал, че Тодор Живков се охранява от агент на Шесто управление – Бойко Борисов.

„Пламен Симов каза и че същият този Шопов е споменал, че Борисов е сложен за охрана на Живков от Андрей Луканов. И каза, че ако случайно бъде изгубен контрол върху контактите на Живков, инструкцията на Луканов е била Живков да бъде ликвидиран, ако се наложи. Това е инструкцията на Луканов към охраната на Живков," разказа още Асен Йорданов.

Журналистът допълни, че според Пламен Симов разговорът му с Григор Шопов е проведен през 1991 г. и е записан на 6 магнетофонни ролки.

По случая с досието „Буда" Асен Йорданов каза, че то показва една част от миналото на настоящия премиер и целият набор от документи трябвало да излезе, ако не е бил унищожен.

„Борисов се оплете в различни лъжи за обяснението на публикуваните документи и беше разкрита една закономерност - лица, които са гравитирали и са се преливали от силовите групировки до висшите етажи на властта и обратно. Не е ясно и днес какви са отношенията между офицери, действащи служители на МВР, след това в силови групировки, после пак служители в МВР и по какъв критерий са назначавани тези хора," коментира още Асен Йорданов.

#„Биволъ" #Асен Йорданов #Бойко Борисов #премиер на България #Буда #Андрей Луканов #Тодор Живков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници