Дядо Кирил: Аз съм готов, но Господ ще избере патриарх

Дядо Кирил: Аз съм готов, но Господ ще избере патриарх
Щом съм митрополит, и аз съм готов за патриарх, заяви Варненският митрополит Кирил. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Щом съм митрополит, и аз съм готов за патриарх, заяви Варненският митрополит Кирил.

По този начин той коментира готовността на ловчанския митрополит Гавраиил да заеме поста на патриарх, предаде агенция "Кросс".

Според него обаче не може просто така да се говори – „готов, не готов. Всички сме готови. Затова има послушание в църквата", каза още наместник-председателят на Светия синод.

Митрополит Кирил добави, че Господ е този, който ще избере патриарх, ще му даде кръста, както и сили и помощ да го носи.

"Не е лесно, но с Божията помощ всичко е възможно", посочи Дядо Кирил.

В събота той получи молитвен кръст от чисто злато и панагия – дар, изпратен от патриарха на цяла Русия –Кирил. Скъпите дарове пристигнаха с иконата на Свети стростотерпец Император Николай Александрович и неговото семейство.

В скъпия дар варненци видяха знак и благословия на духовния баща на Русия за дядо Кирил на предстоящия събор за избор на патриарх.

Точно в 12 часа в събота забиха тържествено камбаните на катедралния храм „Св. Успение Богородично” във Варна, когато пристигна Светинята, придружена от делегация от Санкт Петербург и под звуците на оркестъра на Военноморските сили.

 

#Варненският митрополит Кирил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници