Семейство осъди енергото заради гръмнал телевизор

A A+ A++ A

След близо 3 години писане на жалби и водене на дела, семейство от Шумен окончателно спечели делото за повреден от високо напрежение телевизор. 

"Енерго-Про Мрежи" АД, която е правоприемник на Е.ОН, трябва да плати на потърпевшите 1549 лв. обезщетение, което включва ремонта на гръмналия уред, лихви и адвокатско възнаграждение, съобщава в. "Труд". 

Семейството спечели делото в районния съд през октомври м.г., но енергодружеството обжалва. Преди ден стана ясно, че окръжният съд също се произнася в полза на абонатите, като това решение е окончателно. 

Новият телевизор на шуменското семейство TFT LCD излязъл от строя на 4 май 2010 г. след авария на електромрежата. Още в същия ден жената подала жалба в центъра за обслужване на клиенти. Занесли телевизора и в сервиз, но оттам отказали ремонт на уреда, защото бил жертва на повишено напрежение, а това не се поемало от гаранцията.

Семейството подало 2 жалби пред енергодружеството и получило два отказа за поемане на щетите. Новият дисплей и ремонтът стрували над 1000 лв. Така се стигнало до дело.

#Шумен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници