Цветан Цветанов: Атентаторите са влезли в България с истинската си самоличност

Цветан Цветанов: Атентаторите са влезли в България с истинската си самоличност
Терористите са проследени от момента на влизането им в Европа, обясни Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Атентаторите, извършили терористичния акт в Бургас, са влезли в страната с истинската си самоличност, но са се движили в България с фалшиви документи, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

От извършените проверки с партньорите са установени всички действия на атентаторите от момента на влизането им в Европа и движението им през страните в ЕС, каза още Цветанов, цитиран от Информационна агенция „Фокус.

Освен това разследващите са проследили теористите на излизане от България и движението им към Ливан, уточни Цветанов.

„Искам специално да благодаря на представителите от Австралия и Канада за ... информационния обмен през последните месеци и изградените съвместни екипи за продължаване на работата, информацията, която те ни предоставят относно връзките на тези лица, с техни родствени връзки, свързани с дейността на „Хизбула“, каза още министърът.

Цветанов увери също, че българското правителство прави всичко възможно, за да не допусне извършването на терористичен акт или каквото и да е било тежко престъпление.

Работи се в насока оптимизиране на работата и въвеждане на възможности за т.нар. компесаторни мерки, които могат също да допринесат за по-добрия контрол както на границата, а така също и за контрола във вътрешността на страната, уточни вътрешният министър.

#Цветан Цветанов #България #Бургас #атентат #"Хизбула" #Австралия #Канада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници