Стрелецът, ранил Златко Баретата, бил професионалист, но не искал да убива

Стрелецът, ранил Златко Баретата, бил професионалист, но не искал да убива
Целта на стрелбата срещу Златомир Иванов – Златко Баретата, на стълбите на Съдебната палата не била убийството му, твърдят разследващи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Целта на стрелбата срещу Златомир Иванов – Златко Баретата, на стълбите на Съдебната палата не е била убийството му, твърдят източници на Дарик радио, които разследват инцидента.

Стрелецът е професионалист и умишлено не се е възползвал от възможността да простреля Златомир Иванов смъртоносно, твърдят разследващите.

Според криминалистите стрелецът е изучавал терена през деня, когато клошарите са навън, тъй като те само нощували в таванското помещение.

Не е установено дали е имало още екипи срещу другите входове на Съдебната палата, или нападателите са разполагали с информация, че Златомир Иванов ще влезе през централния вход.

Записите от охранителните камери са некачествени и разследващите не разчитат на тях. Няма камери пред самите входове на кооперацията, от чийто таван беше извършено покушението. Стеснен е кръгът от заподозрени поръчители, но към момента няма достатъчно доказателства, за да има задържани.

44-годишният Златомир Иванов и охранителят му Атанас Станков бяха простреляни на 29 януари пред Съдебната палата.

Баретата беше приет в „Пирогов“ с много тежък травматичен и хеморагичен шок, прострелян с 4 куршума в корема и крайниците. Той все още е в Централна реанимация, а опасността за живота му не е отминала.

#Златомир Иванов #Златко Баретата #Съдебна палата #Атанас Станков #„Пирогов"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници