Курбан за здраве в село Бисер година след наводненията

Курбан за здраве в село Бисер година след наводненията
Сутринта на 6 февруари 2012 г. стената на язовир Иваново се скъса и заля обширни части от Хасковска област. Общо 11 бяха жертвите на потопа, 4 от които в село Бисер. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С курбан за здраве в село Бисер отбелязват една година от големите наводнения в Хасковско от 6 февруари 2012 г.

За курбана в селото ще пристигне вътрешният министър Цветан Цветанов в компанията на директора на пожарната главен комисар Николай Николов, съобщиха от МВР. На ритуала за здраве на площада ще присъства и министърът на отбраната Аню Ангелов.

Сутринта на 6 февруари 2012 г. стената на язовир Иваново се скъса и заля обширни части от Хасковска област. Общо 11 бяха жертвите на потопа, 4 от които в село Бисер.

Водата заля първите етажи на къщите, много от тях се срутиха. Издавени бяха много животни от дворовете на хората. Наводнения сполетяха и град Харманли, както и Свиленград, но най-тежко бе положението в село Бисер.

След трагедията бяха организирани редица благотворителни кампании и събития за набиране на средства, с които да се подпомогнат пострадалите. Получените дарения са за близо 3 млн. лв. С парите, събрани по дарителската сметка на Българския Червен кръст, бяха напълно завършени 10 нови къщи към края на юли месец миналата година. 30 са семействата от Бисер, които имат нов дом, но все още има такива, които са останали без домове.

Само преди дни президентът Росен Плевнелиев връчи медали „За заслуга“ в борбата с бедствия и аварии по време на наводненията в село Бисер на Атанас Георгиев и Атанас Атанасов.

#село Бисер #язовир Иваново #Харманли #Хасково

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници