Цацаров поиска наказание за апелативен прокурор заради делото „САПАРД“

Цацаров поиска наказание за апелативен прокурор заради делото „САПАРД“
Главният прокурор Сотир Цацаров поиска наказание за апелативния прокурор Ангел Илиев заради начина на разпределяне на обвинителите по делото „САПАРД“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска наказание за апелативния прокурор Ангел Илиев заради начина на разпределяне на обвинителите по делото „САПАРД".

Според Цацаров по делото е имало 4 избора на прокурори. Затова главният прокурор внесе искане за образуване на дисциплинарно производство срещу ръководителя на Софийската апелативна прокуратура, предаде БГНЕС.

Преди дни апелативният прокурор Стойчо Ненков беше привлечен като обвиняем за това, че е осуетил наказателното преследване срещу подсъдимите по мегаделото „САПАРД" Марио Николов и Людмил Стойков, възползвайки се от служебното си положение.

На 11 октомври 2011 г. Стойчо Ненков оттегли подадения си протест срещу оправдателната присъда за обвиняемите по делото за пране на пари.

Първоначално прокурор Магдалена Лазарова-Проданова внесе протест срещу оправдателната присъдата на Софийския апелативен съд на съдия Калин Калпакчиев, но след като тя беше избрана за член на ВСС, делото бе разпределено на прокурор Стойчо Ненков на 4 октомври.

Няколко дни по-късно той внасъл допълнение към протеста на своя колега Лазарова, с което оттегля протеста срещу Марио Николов и Людмил Стойков.

#САПАРД #Сотир Цацаров #Ангел Илиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници