Стрелбата по Баретата - показен опит за убийство според експерт по сигурността

Стрелбата по Баретата - показен опит за убийство според експерт по сигурността
Златко Баретата беше прострелян четири пъти на стълбите, докато влизаше в Съдебната палата, за да се яви на продължаващото срещу него дело за организиране на престъпна група за разпространение на наркотици и убийство. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Инцидентът със Златомир Иванов – Баретата пред Съдебната палата е прекалено показен опит за убийство в центъра на София, смята експертът по сигурността към Столична община Иван Бояджиев.

Златко Баретата беше прострелян четири пъти на стълбите, докато влизаше в сградата, за да се яви на продължаващото срещу него дело за организиране на престъпна група за разпространение на наркотици и убийство.

„Хора, които са осъдени и то за такива престъпления, трябва да бъдат на друго място, не вкъщи, защото ето какво се получава: разстрелват се помежду си, което не бива да се допуска," коментира Иван Бояджиев.

Тази негова теза е аналогична и на мненията, изразени по-рано от премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов, според които осъдените на първа инстанция трябва да бъдат в ареста.

„Дали са виновни или не, това ще каже съдът, на последната инстанция, тъй като тук последната инстанция не е минала," допълни Иван Бояджиев.

По негови думи, хора, които са осъдени, трябва да бъдат под защитата на държавата, а не - под собствена защита.

„Ако той беше оставен в затвора докато минат всички процеси срещу него, може и да го оправдаят накрая, и да го пуснат, както се случва понякога, но нямаше да пострада. Щом все още му правят операции, значи положението е доста тежко," коментира още Иван Бояджиев.

Той посочи, че сградата, от която беше извършена стрелбата, е „много неприятна вътре за посещение - много неща могат да се случат и много неща могат да се направят". Експертът по сигурността в Столична община препоръча на МВР да вземе мерки за обезопасяването на сградата.

#Иван Бояджиев #Столична община #Златомир Иванов #Златко Баретата #стрелба #Съдебна палата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници