Мястото е лесно за стрелба! - Борисов пред AmCham за покушението срещу Баретата

Мястото е лесно за стрелба! - Борисов пред AmCham за покушението срещу Баретата
Премиерът Бойко Борисов обясни на американски инвеститори, че мястото пред Съдебната палата в София е "лесно за стрелба". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мястото пред централния вход на Съдебната палата в София, където във вторник сутринта стреляха по Златомир Иванов – Златко Баретата, е „лесно място за стрелба", коментира премиерът Бойко Борисов в речта си на обяда си с Американската търговска камара в София (AmCham).

„Златко Баретата има вече присъда на първа инстанция. Винаги съм твърдял, че лица, които имат присъда на първа инстанция, ще бъде по-здравословно за тях да са в ареста," заяви Борисов пред американските инвеститори по повод стрелбата по Златомир Иванов, която стана само два часа преди срещата му с „AmCham", и то само на метри от хотел Шератон, където се проведе обядът.

„Това е много лесно място за стрелба," изтъкна премиерът, като добави, че дори подсъдимият да е под домашен арест, той може да бъде вкаран в Съдебната палата със силна охрана и през вътрешния й двот.

„Да се надявам, че един ден ще имаме и напредък в тази част на законодателството - при издадена на първа инстанция присъда лицата да стоят в ареста", добави той по време на речта си пред Американската търговска камара, след като не коментира покушението си при влизането си в „Шератон".

#Бойко Борисов #министър-председател на България #Марси Рийс #посланик на САЩ #Американската търговска камара #АмЧам #AmCham #покушение #Златомир Иванов #Златко Баретата #хотел Шератон #Съдебна палата #София #стрелба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници