Борисов на обяд с Американската търговска камара въпреки покушението над Баретата

Борисов на обяд с Американската търговска камара въпреки покушението над Баретата
Засилено полицейско присъствие имаше във вторник по обяд в центъра на София, след като по-рано бе стреляно по Златко Баретата пред Съдебната палата, а малко след това премиерът Борисов имаше обяд с американски инвеститори. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов се появи в 12:30 на предварително насрочения си обяд с представители на Американската търговска камара (AmCham) в х-л Шератон в София, на метри от мястото, където малко по-рано бе стреляно по Златомир Иванов – Златко Баретата.

При пристигането си в Шератон Борисов не коментира опита за покушението над Златко Баретата, който бе извършен към 9:30 ч. сутринта във вторник на метри от мястото на срещата му с американските инвеститори – пред Съдебната палата.

На обяда на Бойко Борисов с Американската търговска камара в х-л Шератон присъства и посланикът на САЩ в София Марси Рийс, която откри срещата.

Златомир Иванов и един от бодигардовете му, който също бе ранен при стрелбата, бяха откарани в „Пирогов", а покушението срещу него не спря хода на другите знакови дела, насрочени за вторник в Съдебната палата, включително за мярката за неотклонение на Октай Енимехмедов, който на 19 януари 2013 г. надна основателя на ДПС Ахмед Доган по време на партийна конференция.

По-късно, в речта си пред AmCham, премиерът Борисов коментира покушението над Баретата като каза, че мястото пред Съдебната палата "е лесно за стрелба".

#Бойко Борисов #министър-председател на България #Марси Рийс #посланик на САЩ #Американската търговска камара #АмЧам #AmCham #покушение #Златомир Иванов #Златко Баретата #хотел Шератон #Съдебна палата #София #стрелба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници