Полиция и пожарна пред Съдебната палата в София

Полиция и пожарна пред Съдебната палата в София
Златомир Иванов-Баретата бе прострелян в бедрото пред Съдебната палата; пожар избухна в апартамента, от който бе стреляно. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В момента служители от „Съдебна охрана” разчистват периметъра пред сградата на Съдебната палата и не дават на хората да преминават през стълбите, предаде агенция "Фокус".

На мястото пристигнаха два патрулни автомобила на полицията. В сградата на съдебната палата не се допускат хора. Гори апартамент в сградата срещу съдебната палата.

Според очевидци - преди това от този апартамент е имало стрелба, в резултат на която са ранени Златомир Иванов - Златко Баретата и негов охранител.

При Съдебната палата в София на 29 януари са простреляни Златомир Иванов-Баретата и един човек от неговата охрана, като според първоначалния оглед стрелбата е открита от отсрещната сграда, съобщи  Иво Спиридонов, зам.-директор на СДВР.

В момента, в който Баретата и охраната му са се качвали по стълбите на Съдебната палата, се чуват изстрели, при което Златко Баретата е бил прострелян, съобщи агенция "Фокус".

На мястото е пристигнал медицински екип, който е закарал Златомир Иванов към "Пирогов”.

Настанен е в "Пирогов" и в момента се извършва медицински интервенции. Най-вероятно има четири огнестрелни рани – в областта на корема и крака, но е в съзнание.

Другото лице от неговата охрана е простреляно в крака. Той е настанен също в „Пирогов”, без опасност за живота.

Според оглед, който се извършва в района на Съдебната палата, стрелбата е започнала от сградата срещу Съдебната палата.

Очаква се след окончателното погасяване на пожара, да се извършат необходимите огледи.

Заместник-градският прокурор на София Роман Василев присъства пред Съдебната палата, той обаче не каза нищо пред журналистите.

#полиция #пожарна #Съдебната палата #стрелба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници