Във ВМЗ посрещнаха Борисов с ръкопляскания, той обеща още пари

Във ВМЗ посрещнаха Борисов с ръкопляскания, той обеща още пари
Бойко Борисов бе категоричен, че ВМЗ – Сопот ще бъде приватизиран само когато се намери инвеститор. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С ръкопляскания беше посрещнат този път в Сопот премиерът Бойко Борисов, след като в петък бяха преведени 4 млн. лв. за заплати на протестиращите служители във ВМЗ.

„Какво ще стане с ВМЗ-Сопот, зависи от самите вас," обърна се министър-председателят към работниците, които се бяха събрали пред портала на завода.

Заедно с него с оръжейниците се срещнаха икономическият министър Делян Добрев, директорът на завода Иван Стоенчев и представителите на синдикатите, предаде БГНЕС.

Посещението на Борисов се забави с около час, което той оправда със срещата си с децата от Професионална гимназия "Ген. Владимир Заимов". Преди седмица те подкрепиха протеста на родителите си и след това бяха заплашвани с дисциплинарни наказания.

Работничката Даниела Генкова, която занесе лук на премиера, а той коментира златните й пръстени, се качи на стълбите, където Борисов даваше изявление, пожела му здраве и двамата се здрависаха и целунаха по бузите. Той й пожела здраве, а тя допълни – работа и пари.

Андрей Върбанов от КТ „Подкрепа" каза, че разчитат на поетия ангажимент от страна на правителството и конкретно в лицето на премиера и на министъра на икономиката да има бъдеще ВМЗ-Сопот.

Валентин Никифоров от КНСБ призова отговорните институции да потърсят отговорност от всички, които са крали от ВМЗ през последните 20 години.

Бойко Борисов даде пример с ОЦК Кърджали, където част от работниците са били пренасочени към Пловдив, други към Мадан.

„Възстановяваме завода, хората са доволни, основната част вече имат работа, те бяха същите като вас преди 5-6 месеца. Същото беше в Рудозем, същото беше и в Мадан, а сега вземат по 2 000 лв. заплата, няма нито един безработен," каза премиерът.

Той бе категоричен, че ВМЗ – Сопот ще бъде приватизиран само когато се намери инвеститор и допълни, че директорът на завода ще остане на поста си, въпреки че не Борисов не е доволен от него.

„С КНСБ и КТ „Подкрепа" говорих и считаме, че е редно да му се даде шанс," заяви още Бойко Борисов.

Той увери работниците, че ще получат и последния дължим аванс, така че няма нужда да организират нов протест.

#ВМЗ - Сопот #Бойко Борисов #КНСБ #КТ „Подкрепа" #приватизация #Иван Стоенчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници