Японци разработват лекарство срещу ракови стволови клетки

Японци разработват лекарство срещу ракови стволови клетки
Лекарството трябва да се бори с раковите стволови клетки на дебелото черво, но се смята, че за в бъдеще ще може да помага и в борбата с други видове онкологични заболявания. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Първото в света лекарство, атакуващо директно раковите стволови клетки, от които се развиват злокачествените тумори, скоро ще премине клинични изпитания в Япония.

Тлевизия „Ен Еч Кей", съобщи, че японската фармацевтична компания Dainippon Sumitomo Pharma Co., Ltd. се надява, че лекарството ще получи разрешение за клинични изпитания още през март , предадоха РИА „Новости" и БГНЕС.

Лекарството трябва да се бори с раковите стволови клетки на дебелото черво, но се смята, че за в бъдеще ще може да помага и в борбата с други видове онкологични заболявания.

„Съвременните начини за лечение на злокачествени тумори носят само временно облекчение, но тъй като в организма остават ракови стволови клетки, възможността от повторение на заболяването е огромна. В момента по света се разработват лекарства, насочени именно към тези клетки, но те все още не са създадени",заяви професорът по медицина в университета в Осака Масаки Мори.

Ако изпитанията на мекикамента  бъдат успешни, лекарството ще постъпи на пазара още през 2015 г.

Първоначално то ще бъде продавано в САЩ, а година по-късно и в Япония.

#лекарство #рак #стволови клетки #дебело червно #Япония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници