Криминалисти казват на Енимехмедов какво да говори, твърди депутат от ДПС

A A+ A++ A

Криминалисти се опитват да внушат на Октай Енимехмедов, който нападна с газов пистолет лидера на ДПС Ахмед Доган, какво да говори, заяви депутатът от ДПС Камен Костадинов.

Целата на криминалистите е да манипулират общественото мнение, твърди Костадинов в интервю за Дарик.

ДПС очакват от прокуратурата да направи нужното за разкриването на истината - нещо, което в ДПС се съмнявали, че службите на МВР биха направили, уточни народният представител.

„Фактът, че преди ден извършителят на покушението каза в съда, че съжалява за това, че пистолетът е засякъл, показва, че той е имал други намерения. Защото, ако целта беше за петте минути слава, ако той искаше да се извърши нещо различно от убийство с това телосложение, тази атлетичност и неговите боксьорски умения, той можеше да удари едно круше на г-н Доган, да го събори на земята и да каже, че е искал да получи слава, да му покаже, че не е недосегаем“, допълни Костадинов.

„Той нямаше да твърди в първите минути пред градския прокурор на София Николай Кокинов, че е искал да убие Доган. Имаме своите съмнения, защото виждаме как един през друг извън всякакви процесуални норми, които допуска Наказателно-процесуалният кодекс, шефът на Института по криминалистика и неговият заместник се опитват да внушават на убиеца какво да говори, опитват се да манипулират общественото мнение, разказвайки всъщност какво е искал да направи“, допълни той.

Заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Камен Костадинов заяви също, че не може да отговори на въпроса какъв интерес имат криминалистите да манипулират задържания.

„Не мога да кажа, освен интереса да омаловажат случая, да го приведат към обикновен криминален случай, какъвто очевидно той не е. Опитът да се представи това като вътрешноетнически проблем между самата етническа група на турците в България или на мюсюлманите е също толкова цинично, колкото опитът да се изкара това лице герой. Има тайни общества, които стоят зад него и които се опитват да го направляват, той е маша“, категоричен беше Костадинов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници