Сакскобургготски: Аз ще гласувам на референдума, направете го и вие

Сакскобургготски: Аз ще гласувам на референдума, направете го и вие
Симеон Сакскобургготски ще даде гласа си на 27 януари. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски обяви, че ще гласува на референдума за АЕЦ на 27 януари и призова българите да последват примера му.

„На 27 януари аз ще гласувам. Надявам се това да направят мнозинството сънародници, защото така не само ще изразим мнението си по поставения въпрос, а и ще покажем поведение на отговорни европейски граждани, способни да решават в крайна сметка собственото си бъдеще", заяви бившият цар и премиер в изявление на личния си сайт.

Няма значение дали въпросът на референдума е поставен правилно и дали гласуващите са компетентни по темата за ядрената енергетика, по-важен самият принцип на участие, твърди Сакскобурготски.

„По-важен е самият принцип, че трябва да се участва, и това наистина е въпрос на развито гражданско съзнание. Намирам, че в България то все още е в дефицит. Именно референдумът е подходящият инструмент то да се насърчи. Той е донякъде и проверка на зрелостта на обществото ни, един публичен знак доколко самите граждани са ангажирани и заинтересовани от управлението на собствената им страна", смята той.

Бившият премиер смятал по време на управлението си, че ще е положително за страната, ако към 2025 или 2030 г. си имаме още един допълнителен реактор.

Проектът за АЕЦ "Белене" беше възобновен през 2002 г. именно при управлението на кабинета, оглавяван от Симеон Сакскобургготски.

#Симеон Сакскобургготски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници