Нападателят на Доган не бил пиян или дрогиран, няма психични заболявания

Нападателят на Доган не бил пиян или дрогиран, няма психични заболявания
Нападателят на Ахмед Доган не е злоупотребил с алкохол и наркотици преди атаката в НДК, няма данни и да страда от психично заболяване. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нападателят на Ахмед Доган не е злоупотребил с алкохол и наркотици преди атаката в НДК, няма данни и да страда от психично заболяване.

Това сочат първоначалните медицински прегледи на 25-годишния Октай Мехмедов от Бургас. По-рано в събота той опита да застреля от упор с газов пистолет лидера на ДПС Ахмед Доган, докато той представяше доклада си пред Осмата национална конференция на партията в НДК.

Нападателят беше обезвреден и нападнат с юмруци и ритници от депутатите от ДПС. Той беше изведен от сградата от охранители и закаран първо във Военно-медицинска академия, където е бил прегледан.

Направен му е скенер, тъй като нараняванията са били основно по главата, за да се види дали няма някакви по-сериозни травми. Скенерът не е установил увреждане на мозъчни структури, няма и счупвания на главата, тялото и крайниците.

Има само повърхностни рани, с аркада на лявата вежда, която е обработена. Направена е проба за алкохол и опиати, която ще бъде готова късно тази вечер или утре сутринта.

Назначена е психична експертиза. Ще се провери по местоживеене дали мъжът е регистриран в психодиспансер. При първоначалния оглед на лекарите не е имал вид на психично болен сериозно.

Въпреки това лекарите очакват крайна експертиза и пробата за алкохол и опиати, за да се произнесат окончателно.

Към 16:00 часа Октай Енимехмедов е отведен отново в полицията.

#ДПС #Ахмед Доган #Октай Енимехмедов #ВМА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници