РЗС: Покушението срещу Доган е постановка, за да остане лидер на ДПС

РЗС: Покушението срещу Доган е постановка, за да остане лидер на ДПС
Според партията на Яне Янев политическият арсенал на ДПС е окончателно изчерпан и партията ще използва „този фарс за сплотяване на електората преди изборите”. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Опитът за покушение срещу лидера на ДПС Ахмед Доган е постановка, която има да бъде аргумент за оставането му начело на партията, смятат от „Ред, законност и справедливост”.

По-рано в събота 25-годишният Октай Енимехмедов опря пистолет в главата на Ахмед Доган по време на речта му на конференцията. Мъжът опита да стреля два пъти, но газовият му пистолет засече.

Последва светкавична реакция на Ахмед Доган, който го блъсна, а секунди по-късно върху Енимехмедов се нахвърлиха депутати от ДПС, които го обезвредиха и започнаха да го налагат с ритници.

„За всеки непредубеден анализатор е ясно, че това е постановка, която цели да заздрави редиците на ДПС и да бъде основен аргумент Доган да остане начело на партията,” заявяват от РЗС в позицията си за инцидента.

Според партията на Яне Янев политическият арсенал на ДПС е окончателно изчерпан и партията ще използва „този фарс за сплотяване на електората преди изборите”.

„За РЗС е ясно, че електоратът на Доган се е свил до краен предел и този нескопосан мини екшън филм няма да му помогне", се казва в позицията.

РЗС определя случилото се като „една рискована, азиатски тип ПР акция”.

#РЗС #Ахмед Доган #ДПС #Октай Енимехмедов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници