Три компании искат да изграждат цифровата ТВ мрежа в България

Три компании искат да изграждат цифровата ТВ мрежа в България
В срок – до 17:30 ч. на 10.01.2013 г., своите заявления в КРС подадоха компаниите „Ди Ви Би Ти" АД, „Булсатком" АД и „Динамикс" ЕООД. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Три компании - Ди Ви Би Ти" АД, Булсатком" АД и Динамикс" ЕООД - ще се състезават в конкурс за изграждане на цифрова телевизионна мрежа в България.

С решение от 19 декември 2012г. Комисия за регулиране на съобщенията (КРС) обяви намерението си да проведе конкурс за издаване на едно разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс – радиочестотен спектър, за осъществяване на електронни съобщения чрез електронна съобщителна мрежа за наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване с национален обхват.

В срок – до 17:30 ч. на 10.01.2013 г., своите заявления в КРС подадоха компаниите „Ди Ви Би Ти" АД, „Булсатком" АД и „Динамикс" ЕООД, предаде във вторник БГНЕС.

Под внимание ще бъдат взети и намеренията, които постъпят в Комисията по пощата и носят клеймо от дата до 10 януари 2013 г.

Предвид заявения интерес и факта, че кандидатите са повече от един, предстои КРС да вземе решение за обявяване на конкурсна процедура.

От Комисията посочват, че в бъдещия конкурс могат да участват и компании, които не са заявили изрично намеренията си пред регулатора.

#конкурс #България #КРС #„Булсатком"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници