Снималият спящите полицаи: Това дело е фарс, смешка!

Снималият спящите полицаи: Това дело е фарс, смешка!
В Районния съд гр. Варна начало на наказателно дело срещу Боян Максимов. БГНЕС
A A+ A++ A

Преди да започне делото срещу него по обвинение в нанасяне на телесна повреда, Боян Максимов, който стана известен миналата година със заснемането на спящи полицаи в патрулен автомобил във Варна, го оцени като „фарс, смешка“.

Максимов е обвинен в това, че на 30 юни миналата година е причинил средна телесна повреда на свой съсед, предаде агенция БГНЕС.

Преди началото на заседанието във вторник, адвокатът на Боян Максимов посочи, че не вижда кое обосновава медийния интерес към това дело.

"Това дело е най-обикновено и се гледа както всички останали всеки ден в тази зала. Делото е насрочено по съкратената процедура, отнася се за средна телесна повреда съобразно фактическата обстановка на обвинителния акт. Така че за мен е необясним вашият интерес към това дело, но това си е ваша работа. Съдът ще решава по същество казуса", добави адвокатът на Максимов.

Според обвинителния акт, около половин година преди инцидента подсъдимият започнал да се държи враждебно и агресивно към семейство, което обитавало приземни помещения в съседен жилищен вход. Той често обиждал двойката, като ги замерял с бутилки или други предмети.

През нощта на 30 юни пострадалият 38-годишен мъж бил събуден от силен шум в коридора на мазите, което го накарало да отвори входната врата. В този момент Максимов нанесъл внезапни юмручни удари в лицето на мъжа, като му избил два предни зъба. Нанесената телесна повреда довела до трайно затруднение във функцията на говора и дъвченето на потърпевшия.

Боян Максимов има предходна съдимост. Наказателното дело срещу него се гледа от 29 състав на Варненския Районен съд.

На днешното първо открито съдебно заседание бяха изслушани показанията на пострадалия мъж и на живуща с него на семейни начала жена. Следващото заседание по делото бе насрочено за 19.03.2013 г., когато предстои да бъдат разпитани още свидетели и вещи лица.

Във Варненски районен съд има и друго образувано наказателно дело, също за телесна повреда, в производството по което Максимов се явява в качеството на пострадал, а 38-год. Фанев – на подсъдим.

Самият Максимов стана известен със заснемането на спящи полицаи в патрулен автомобил във Варна. Снимката придоби силна популярност в социланата мрежа Фейсбук. Това доведе до привикването на Боян Максимов в полицята във Варна, за да даде обяснение. Говорителят на МВР-Варна Калинка Пенчева го нарече "селски глупак". "Госпожата Калинка Пенчева, която е официално лице на полицията за Варна каза едни що-годе неприятни думи за мен, за които аз ще се консултирам с адвокат. Тя ме нарече селски глупак. Преди време премиерът дойде тук във Варна и каза, че тук е едно село, сега съм и аз селски глупак", каза Боян.

Агенция БГНЕС припомня, че Пенчева официално бе освободена, след като вътрешният министър Цветан Цветанов подписа заповед за това. Най-тежкото дисциплинарно наказание е наложено за това, че служителката е нарушила Етичния кодекс за поведение на държавните служители на МВР.

#Боян #дело #фарс #Варна #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници