Тръгва дело срещу варненеца, публикувал снимки на спящи в патрулка полицаи

Тръгва дело срещу варненеца, публикувал снимки на спящи в патрулка полицаи
Боян Максимов е обвинен в това, че на 30 юни 2012 г. е причинил средна телесна повреда на свой съсед. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Делото срещу 30-годишния Боян Максимов от Варна започва в Районния съд във Варна.

Младият мъж придоби известност в социалните мрежи със заснемането на спящи полицаи в патрулен автомобил, но наказателното дело срещу него е по обвинение в нанасяне на телесна повреда, съобщиха от съда.

Боян Максимов е обвинен в това, че на 30 юни 2012 г. е причинил средна телесна повреда на свой съсед.

Според обвинителния акт, около половин година преди инцидента подсъдимият започнал да се държи враждебно и агресивно към семейство, което обитавало приземни помещения в съседен жилищен вход. Той често обиждал двойката, като ги замерял с бутилки или други предмети.

През нощта на посочената дата, пострадалият 38-годишен мъж бил събуден от силен шум в коридора на мазите, което го накарало да отвори входната врата.

В този момент Боян Максимов нанесъл внезапни юмручни удари в лицето на мъжа, като му избил два предни зъба. Нанесената телесна повреда довела до трайно затруднение във функцията на говора и дъвченето на потърпевшия.

30-годишният Боян Максимов е съден и преди. Наказателното дело ще се гледа от 29 състав на Варненския Районен съд, като съдебното заседание е насрочено за 9:30 часа.

Боян Максимов бе привикан в полицията във Варна на 27 октомври. Той публикува снимка в социалната мрежа на спящи полицаи в патрулка, а говорителката на МВР-Варна Калинка Пенчева го нарече „селски глупак".

Пенчева официално бе освободена, след като вътрешният министър Цветан Цветанов подписа заповед за това. Най-тежкото дисциплинарно наказание е наложено за това, че служителката е нарушила Етичния кодекс за поведение на държавните служители на МВР.

#Боян Максимов #Калинка Пенчева #патрулка #телесна повреда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници