Борисов: Нагли социалисти, референдумът е безсмислен

Борисов: Нагли социалисти, референдумът е безсмислен
Борисов не пропусна да уточни, че 200 млн. евро или 400 млн. лева, изтеглени за АЕЦ „Белене“, трябва да бъдат върнати през месец май на „БНП Париба“. Снимка: БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Предстоящият на 27 януари референдум е действително безсмислен и ако приключи с положителен отговор, това няма да промени нищо, заяви премиерът Бойко Борисов.

„Хората едвам събират пари, за да си платят заплатите и пенсиите в Европа, а точно сега – един на практика тяснопартиен проект ( АЕЦ „Белене“), само БСП го иска. И то проект, който дори няма подписан договор. Защитават нещо, на което дори те не му знаят цената. Овчаров говори за 4 млрд. евро, Станишев днес говори за 6 млрд. евро. Милиардите евро те ги смятат така, все едно са домати в „Плод – Зеленчук”, коментира министър-председателят в Лимасол, Кипър, пред журналисти, предаде Информационна агенция „Фокус“.

„На този референдум просто ще се изговорят отново лъжите, които са повтаряли толкова години, и нищо. Вече казахме, че България ще изгражда седми реактор на АЕЦ „Козлодуй“, там са ни ядрените мощности, а „Белене“ е един провален проект. Ако е бил добър, то Станишев е щял да го подпише“, добави премиерът.

Борисов не пропусна да уточни, че 200 млн. евро или 400 млн. лева, изтеглени за АЕЦ „Белене“, трябва да бъдат върнати през месец май на „БНП Париба“.

Преди време премиерът определи този дълг като „големия кошмар на правителството“.

„Сутринта, преди да тръгна, с Дянков се чудихме – как май месец трябва близо 200 млн. евро да върнем на „Париба“. 400 милиона лева на българските данъкоплатци трябва да ги върнем май месец. Изтеглени за „Белене“, похарчени за един гьол. Това са просто нагли хора. Нагли хора, които в момента се упражняват с българите. Ако той е бил добър проект, той да го е подписал и да е построен. Защо не са го подписали? Защо? Защо?“, възмути се Бойко Борисов.

Премиерът е в Кипър за участие в Срещата на върха на Европейската народна партия.

#референдум #Бойко Борисов #министър-председател #премиер #АЕЦ „Белене" #БСП #Лимасол #Кипър #Европейската народна партия #България #БНП Париба #АЕЦ „Козлодуй”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници