Цацаров иска информация за акцията срещу ТВ+

Цацаров иска информация за акцията срещу ТВ+
Той добави, че свободата на медиите е нещо, което е правило за едно общество, но е важно наказателното преследване да не се превръща в средство за натиск върху някоя медия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Встъпилият в длъжност нов главен прокурор Сотир Цацаров ще поиска информация за акцията на Икономическа полиция срещу офис на ТВ+, съобщи самият той.

В сряда следобед Икономическа полиция влезе в офисите на ТВ+, която се излъчва единствено в мрежата на „Булсатком“, и иззе документи, които тепърва ще бъдат проверени.

Малко след това стана ясно, че прокуратурата разследва частния телевизионен канал по сигнал за двойно счетоводство.

На въпрос дали има някаква информация за акцията, Цацаров отговори, че това, което знае, е от медиите, но ще поиска допълнителни данни, предаде Информационна агенция „Фокус“.

„Не можем да приемем факта, че качеството медия дава имунитет срещу наказателно преследване. Що се отнася до посегателствата срещу журналисти, те в голямата си част не са битови“, заяви главният прокурор.

Той добави, че свободата на медиите е нещо, което е правило за едно общество, но е важно наказателното преследване да не се превръща в средство за натиск върху някоя медия.

#медийна свобода #медии #Сотир Цацаров #главен прокурор #„Булсатком“ #двойно счетоводство #ТВ+

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници