Нов „полицейски“ клип взриви социалните мрежи

Нов „полицейски“ клип взриви социалните мрежи
Директорът на Областна дирекция на МВР - Габрово комисар Денислав Донков обаче заяви, че е видял клипа, в който със сигурност нямало полицейско насилие. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Клип, на който се виждат полицейски служители, които издърпват шофьор от колата му, разбуни социалните мрежи.

Водачът, който сам е заснел видеото, пише, че е бил изкаран от тревненски полицаи насила от колата без заповед, предаде Дарик.

Мъжът споделя още, че дори не е бил уведомен какво е извършил, освен че е паркирал неправилно.

Потребителите на социалната мрежа избухнаха във възмущение, коментирайки, че отново се касае за полицейско насилие.

Директорът на Областна дирекция на МВР - Габрово комисар Денислав Донков обаче заяви, че е видял клипа и разполага с данни за случая.

„Изобщо не става въпрос за полицейско насилие, а за професионално изпълнение на служебните задължения", смята Донков.

Комисарят обясни, че в събота в центъра на Трявна е бил установен неправилно паркиран автомобил, след което двамата полицаи изчакали шофьора, който вероятно е бил наблизо.

Полицаите се представили и поискали от мъжа документи за проверка, той обаче се държал арогантно, поискал заповед за проверка, обяснение как са облечени и защо нямат баджове.

Полицаите го предупредили, че ако пречи да изпълнят задълженията, ще бъде задържан, но мъжът демонстративно се качил в колата, опитвайки се да тръгне.

Той бил задържан, тъй като е попречил на полицаите да изпълнят служебните си задължения, след което бил отведен в управлението.

Мъжът получил акт за административно нарушение, образувана е и преписка за възпрепятстване на органите на реда да изпълнят задълженията си.

Донков бе категоричен, че причината за задържането на шофоьора е била, че е попречил на полицаите да изпълнят задълженията си, а не нарушение на Закона движение по пътищата.

„От това, което видях и данните, които имам е, че не се касае за полицейско насилие - никъде не се вижда арогантно поведение на полицейските служители, и това, че водачът си позволява демонстративно поведение не е попречило на служителите да си изпълнят задълженията", каза още комисарят.

#Трявна #мъж #кола #шофьор #полиция #Денислав Донков #комисар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници