Стоилов: Да благодарим на ГЕРБ, че ще гласуват с „не” на референдума

Стоилов: Да благодарим на ГЕРБ, че ще гласуват с „не” на референдума
По думите на Стоилов управляващите са избрали по-логичната позиция – „против” изграждането на нова ядрена централа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трябва да благодарим на ГЕРБ, че обявиха, че ще гласуват с „не“ на референдума за ядрената енергетика в България, който ще се проведе на 27 януари, заяви зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов.

По думите му управляващите са избрали по-логичната позиция – „против“ изграждането на нова ядрена централа, и вече не само фактически, но и официално са застанали зад нея.

„Гражданите вече няма да ни питат: ГЕРБ казваха, че ще гласуват с „да", вие казвате, че ще гласувате с „да", каква е алтернативата?“. Сега вече алтернативата е налице. Ние сме единствената страна – Инициативният комитет, поддържан на БСП, която отстоява реализацията на този проект“, посочи Стоилов в ефира на Нова телевизия във вторник.

Той добави, че в официалните дебати ГЕРБ вероятно ще трябва да изпратят писмо до ЦИК.

„Те успяха да се конституират, че са другата поддържаща положителна позиция страна. Да уведомят ЦИК, че вече са против“, поясни депутатът.

„Българинът може да прецени да гласува, след като разбере, че е поставен пред няколко ясни алтернативи. Българският народ иска ли да си върне държавата? Дали хората искат важните решения да се вземат от тях? Дали българските граждани искат България да се развива като енергиен център на Балканите? Дали да има нови работни места, дали да има достъпна цена на тока? Ако той иска тези неща, трябва да гласува. За първи път българските граждани могат да гласуват за една национална цел и кауза“, каза още Стоилов.

#ГЕРБ #референдум #БСП #Янаки Стоилов #АЕЦ „Белене” #ЦИК #България #Балканите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници