Българка се самозапали във френски затвор

Българка се самозапали във френски затвор
През септември 2011 г. бившият фармацевт бе осъдена на 10 години за опит за убийство на 13-годишния си внук, но трябвало да остане в затвора до 2019 г. Снимка: estrepublicain.fr, архив
A A+ A++ A

73-годишна българка почина, след като се самозапали в килията си във френския град Жу-ла-Вил, департамент Йон.

Инцидентът е станал в събота сутринта в затвора, докато Кина Никова е била сама в килията си, предаде френското издание „Ла депеш“, на което се позова Информационна агенция „Фокус“.

През септември 2011 г. бившата фармацевтка е осъдена на 10 години за опит за убийство на 13-годишния си внук, но трябвало да остане в затвора до 2019 г.

Кина Никова пристигнала в дома на сина си във Фурж през 2007 г., но отношенията със снаха й се обтегнали и жената решила да посегна на внука си.

На 24 август 2009 г. Никова многократно намушкала момчето в гърба в дома им, след като научила, че майката е резервирала самолетен билет за България. Момчето оцеляло като по чудо.

По това време Никова споделила, че не съжалява, и отказа да признае вината си. Адвокатът й опита да подчертае, че жената е болна от рак и ще умре.

Никова отправила и закана към снаха си – да има същата снаха, каквато имала тя.

По-късно българката се извини на френския народ, който позволява да бъде хранена и подслонена в затвора, където се чувства добре.

Все още обаче не е ясно какво е накарало жената да сложи край на живота си и как е успяла да се замозапали.

Адвокатът на Кина Никова потвърди, че тя е работила за българските тайни служби, преди да се премести във Франция. Приятелят й пък е бил осъден за участие в кражба на ковчега на Чарли Чаплин през март 1978 г. заради откуп.

#затвор #опит за убийство #син

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници