„Зелените“ поискаха касиране на вота в София

„Зелените“ поискаха касиране на вота в София
„Искаме касиране, за да опровергаем вица за ЦИК — Цецо Избира Кандидатите, и за да останат хора в България!“, заявяват "Зелените". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Партия „Зелените“ официално поиска касиране на изборите в София, съобщиха от организацията.

Партията внесе жалбата си в Административния съд в София в петък, след като от ЦИК не отговориха на жалбата, подадена още в изборния ден на 23 октомври.

„Свидетели сме на най-компрометираните избори от 1990 г. досега“, заявяват „Зелените“.

„Избори, при които огромен брой граждани бяха неправомерно включени в „забранителен списък“ и не можаха да упражнят правото си на глас. Избори, при които заради тоталния хаос в организацията на изборния процес и липсата на достатъчно избирателни секции мнозина не можаха да гласуват в нарушение на закона“, посочват от партията.

Според формацията  членове на комисиите са разпознавали подкрепата за управляващата партия още преди бюлетината да бъде пусната, а много избиратели са сгрешили бюлетините си заради липса на информационна кампания.

„Зелените“ смятат, че гласоподавателите са били принудени „да гласуват в условията на огромни манипулации и мащабен контролиран и купен вот”.

Като отговорни за организацията на изборите организацията посочва „управляващата партия ГЕРБ и напълно компрометираната Централна избирателна комисия“.

„Налице са крещящи нарушения на правилата за преброяване“, казват още от партията, като посочват присъствието на депутати от ГЕРБ в ОИК – София, изнасянето на бюлетини извън определените за това места, както и липсващи или невалидни протоколи.

„Това са резултати, постигнати в условия на психологически терор, корпоративен натиск върху избирателите и откровена търговия с гласове, благоприятствана от прозрачните бюлетини. Избори, които ни върнаха във времето на тоталитаризма“, твърдят „Зелените“.

„Искаме касиране, за да опровергаем вица за ЦИК — Цецо Избира Кандидатите, и за да останат хора в България!“, е обобщението на партията.

От БСП също обявиха, че ще искат отмяна на вота в столицата.

Искания за касиране ще има и на редица други места в страната.

#Партия Зелените #местни избори #избори 2011 #касиране на вота #Централна избирателна комисия #ЦИК #ГЕРБ #ОИК #София #изборен ден #бюлетини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници