В Русия разследват всички версии за самолетната катастрофа на летище „Внуково"

В Русия разследват всички версии за самолетната катастрофа на летище „Внуково"
Около 16:30 часа на 29 декември при опит за кацане самолетът Ту-204 на авиокомпанията „Ред Уингс" (Red Wings) излезе от пистата за приземяване, преобърна се и след като се счупи на няколко части, се самозапали на магистралата Киевско шосе. Снимка: ЕПА/БГН
A A+ A++ A

По 1 млн. рубли ще получат семействата на четиримата загинали в самолетната катастрофа на московското летище „Внуково" в събота, съобщиха от кметството на руската столица.

Около 16:30 часа на 29 декември при опит за кацане самолетът Ту-204 на авиокомпанията „Ред Уингс" (Red Wings) излезе от пистата за приземяване, преобърна се и след като се счупи на няколко части, се самозапали на магистралата Киевско шосе.

При инцидента загинаха четирима души, други четирима са тежко ранени. На борда на самолета, който се е връщал от Чехия, е пътувал само екипажът му.

Летище „Внуково" вече работи нормално, предаде БНР.

Руското следствие разглежда всички възможни версии за катастрофата на самолет Ту-204, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на Следствения комитет на Руската федерация.

В този момент усилията са насочени изцяло към събирането на доказателства на местопроизшествието. Намерени са две черни кутии, които се проучват в момента от следователи и ще бъдат анализирани от експерти.

Следствието разглежда всички възможни версии за злополуката: неблагоприятни метеорологични условия, пилотска грешка, техническа неизправност.

Руският милиардер Александър Лебедев, собственик на компанията „Ред Уингс", на която принадлежи катастрофиралият самолет, обеща да окаже материална помощ на семействата на загиналите и на пострадалите при злополуката.

Летателният апарат е бил произведен през 2008 г., подчерта Лебедев. Самолетът е застрахован за 660 млн. долара.

Версията за това, че екипажът на самолета е бил неопитен, беше отвърлена почти веднага.

„Командирът има около 15 000 летателни часа - това е много голям опит. Вторият пилот има около 10 000 часа във въздуха, бордовият инженер - също. Това е много опитен екипаж," заяви Александър Нерадко от Федералната агенция по въздушен транспорт.

#летище „Внуково" #„Ред Уингс" #Red Wings #Александър Лебедев #Москва #Киевско шосе #Русия #самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино