АЕЦ „Козлодуй" забрани на ловците от Хърлец да стрелят по глигани

АЕЦ „Козлодуй" забрани на ловците от Хърлец да стрелят по глигани
Въпреки редовното разрешително за групов лов на дива свиня охраната на АЕЦ "Козлодуй" не е допуснала ловците до ловно поле, което граничи непосредствено с атомната централа.
A A+ A++ A

АЕЦ „Козлодуй" забрани на ловците от село Хърлец да излязат на ловен излет, съобщиха от Съюза на ловците и риболовците в България.

Ловците от Ловно-рибарското сдружение в Оряхово имали редовно разрешително за групов лов на дива свиня.

Охраната на АЕЦ „Козлодуй" обаче не ги е допуснала до ловно поле, което граничи непосредствено с атомната централа. Обяснението било, че има заповед ловът да бъде спрян до 2 януари, предаде БГНЕС.

Ловците от дружината в с. Хърлец към Ловно-рибарско сдружение Оряхово не успяха да излязат на ловен излет, след като АЕЦ "Козлодуй" е забранил лова, съобщиха от Съюза на ловците и риболовците в България (СЛРБ).

Въпреки редовното разрешително за групов лов на дива свиня охраната на АЕЦ "Козлодуй" не ги е допуснала до ловно поле, което граничи непосредствено с атомната централа. Обяснението е, че има заповед ловът да бъде спрян до 2 януари.

Ловците веднага уведомили ръководството съюза в Оряхово, което се свързало с местното държавно горско стопанство, със северозападното държавно предприятие към Министерството на земеделието и храните и Националното ловно-рибарско сдружение, но не успели да разберат кой е издал абсурдното нареждане.

Официално такъв документ не е предаден на ловно-рибарското сдружение в Оряхово, твърдят ловците.

Само два дни по-рано, в четвъртък, 27 декември, в района на АЕЦ „Козлодуй" е осуетен бракониерски лов. Местните ловци забелязват мощни джипове с хора, които очевидно навлизали в техните ловностопански райони, за да стрелят незаконно по фазани.

Веднага е била уведомена ловната и горската стража, но бракониерите били предупредени и за съжаление стражарите не успели да ги заловят.

Сега ловците от село Хърлец предполагат, че от атомната централа ги „наказват" за проявената бдителност.

Така 65 редовни ловци от ловно-рибарското сдружение в Оряхово не могат да упражняват законовото си право на лов, заявяват от сдружението.

#АЕЦ „Козлодуй" #лов #бракониери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници