Тежко ранен глиган разкъса бедрото на 33-годишен ловец край Симитли

Тежко ранен глиган разкъса бедрото на 33-годишен ловец край Симитли
Ловецът, който бил на пусия, прострелял 200-килограмовия глиган и той паднал. 33-годишният мъж от Брежани се заблудил, че дивото прасе е умряло от изстрела и се приближил. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тежко ранен глиган напрадна 33-годишен ловец и разкъса задната част на бедрото му на две места.

Сигналът за инцидента по време на лов е подаден малко след 10:30 часа в събота от местността Празноглавово над село Брежани, община Симитли, предаде БГНЕС.

Поради труднодостъпния район, час и половина отне свалянето на пострадалия ловец от колегите му до очакващата го над открития рудник в Брежани линейка на на Спешна помощ от Симитли.

Едва в 12:00 часа на пострадалия му бе оказана първа медицинска помощ. В 12:30 В.А. е приет в Спешно-приемно отделение на болницата в Благоевград с две разкъсни рани на задната част на бедрото от глигите на дивото прасе.

Ловецът, който бил на пусия, прострелял 200-килограмовия глиган и той паднал. 33-годишният мъж от Брежани се заблудил, че дивото прасе е умряло от изстрела и се приближил.

Тогава тежкораненият глиган скочил и нападнал ловеца. Въпреки нападението и получената тежка рана, В.А. успял да произведе втори изстрел, с който доубил защитавалия се до последно глиган.

Пострадалият ще бъде настанен за лечение в отделението по хирургия на болницата в Благоевград. Няма опасност за живота му.

#Симитли #лов #глиган #Спешна помощ #линейка #Благоевград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници