Фюле: Пролетта ще е решаваща за бъдещето на Македония в ЕС

Фюле: Пролетта ще е решаваща за бъдещето на Македония в ЕС
Според еврокомисаря по разширяването, всички политически лидери в Македония трябва да намерят решение на откритите въпроси заедно. Снимка: ЕПА, архив
A A+ A++ A

Тази пролет ще бъде решаваща за европейското бъдеще на Република Македония, написа в своя социален профил еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле.

По думите на Фюле, всички политически лидери в Македония трябва да намерят решение на откритите въпроси заедно, предаде БГНЕС.

„Политическите противоречия не трябва да се решават чрез насилие. Не трябва да има отрицателно въздействие върху работата на журналистите", писа още Фюле.

Коментарът на еврокомисяря дойде няколко дни след избухването на безпрецедентната политическа криза в Македония, когато от пленарната зала бяха изгонени депутатите от опозицията и журналистите.

Пред сградата на македонския парламент се стигна и до сблъсъци, при които бяха ранени 16 души, трима, от които по-сериозно. От вторник насам всеки ден в по-големите градове на страната всяка вечер опозицията блокира основните кръстовища

#Македония #Европейски съюз #ЕС #еврокомисар по разширяването #Щефан Фюле

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници