Български фирми кандидатстват за първите европейски награди за социална отговорност

Български фирми кандидатстват за първите европейски награди за социална отговорност
Отличието се връчва в рамките на програмата „Вдъхновяващи партньорства за иновации и промяна", чиято цел е да насърчава фирмите към отговорни корпоративни практики и сътрудничество. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Български компании кандидатстват за първите европейски награди за корпоративна социална отговорност.

Отличието се връчва в рамките на програмата „Вдъхновяващи партньорства за иновации и промяна", чиято цел е да насърчава фирмите към отговорни корпоративни практики и сътрудничество, информира БНР.

Партньор на България в конкурса е сдружение „Българска мрежа на глобалния договор на ООН", а церемонията по награждаване ще се проведе през юни в Брюксел.

Елица Баракова от фондация „Помощ за благотворителността в България" обясни, че корпоративната социална отговорност представлява днешното ниво, което страната е достигнала по договора между обществото и бизнеса за „всеобщото добруване".

„Това, което бизнесът прави, за да отговори на много големия обществен интерес в България, може да се каже, че има увеличаваща се вълна на корпоративна социална отговорност. В големия бизнес икономическата криза и необходимостта да гледаме как се потребява всеки лев или начин, по който може да се спести, направиха сякаш програмите за социална отговорност по-обмислени и по-ефикасни". Коментира Баракова.

Тя добави, че все още в малкия бизнес социалната отговорност не е достатъчно известна.

#компании #България #фирми #награди #корпоративна социална отговорност #бизнес #сдружение #програма #фондация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници