Мъжът, блъснал жената под метрото, отива в психиатрия

Мъжът, блъснал жената под метрото, отива в психиатрия
Очаква се Софийската градска прокуратура да поиска мярката за Цолов, който е обвинен в опит за убийств. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

32-годишният Асен Цолов, който бутна жена под метрото на Коледа, вероятно ще бъде настанен за 30 дни в психиатрията към затвора в Ловеч.

На 25 декември мъжът блъсна под мотриса на метростанция „Люлин" 48-годишната Анета К., която беше открита 10 м под влака, но като по чудо оцеля.

Анета бе настанена в „Пирогов" със счупен таз и вътрешен кръвоизлив.

Очаква се Софийската градска прокуратура да поиска мярката за Цолов, който е обвинен в опит за убийство, предаде БНР.

Разследващите са установили, че Асен е с регистрация в психодиспансер. В четвъртък директорът на СДВР Валери Йорданов е съобщил, че неговата майка е представила на полицията медицинска експертиза, според която синът й е болен от параноидна шизофрения.

Има и назначена актуална съдебно-психиатрична експертиза.

Заради цялата медицинска документация се очаква искането на Софийската градска прокуратура да не е за постоянен арест, а за принудително настаняване в психиатрията на ловешкия затвор за изследване и лечение.

След месец на Асен Цолов ще бъде направена нова оценка на състоянието му , за да се реши дали може да носи наказателна отговорност за деянието си.

#Асен Цолов #прихиатрия #затвор #Ловеч #Анета К. #метро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници