400 бездомни посрещат Коледа в центрове за временно настаняване

В центъра за кризисно настаняване, който е само един в София, хората могат да останат от 18.00 до 10.00 часа на следващия ден. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Около 400 бездомни хора ще посрещнат Коледа в центровете за временно настаняване в София, съобщи директорът от „Социални дейности" в общината Минка Владимирова.

Владимирова припомни, че в столицата има три центъра за временно настаняване на бездомни, които могат да приемат 480 човека, предаде Дарик.

В навечерието на празника бездомните хора ще получат празнична вечеря, като Владимирова сподели, че обикновено и в трите центъра по Коледа и Нова година се подготвя празнична атмосфера.

„Опитали сме да създадем празнично настроение. Настроението се създава и от самите тях. Нашето желание е през годините все по-малко нужда да имат хората от този тип социални услуги. След като те имат нужда, ние отговаряме на техните потребности", каза още директорът.

В центъра за кризисно настаняване, който е само един в София, хората могат да останат от 18.00 до 10.00 часа на следващия ден.

Владимирова обясни, че центърът е общински и изцяло се финансира от Столична община. Там нуждаещите се могат да получават топла храна, подслон, дрехи, както и консултации със социален работник.

В момента почти са пълни тези центрове, добави още директорът.

#бездомни #Коледа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници