Отмениха бедственото положение в затрупания Шумен

Отмениха бедственото положение в затрупания Шумен
Тежко остава положението в град Шумен, където движението е почти напълно блокирано. Най-голям проблем очаквано са вътрешнокварталните улици. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бедственото положение в Шумен бе отменено в 12:00 часа в петък с решение от Областния щаб за координиране на действията при бедствия.

„От 22:00 часа снощи няма нито едно обаждане на телефон 112. Не е добре положението само по пътя за Русе и за Силистра. Ришкият проход е „пробит“, към Варна и към София няма проблеми“, информира областният управител Димитър Александров, цитиран от БГНЕС.

За последните два дни е имало 52 сигнала и е оказана помощ на над 120 души. В четвъртък вечерта последно са ходили с лек бронетранспортьор по пътя за село Лозница, за да извадят четирима души.

Без ток в момента са 10 селища – 6 в община Нови пазар, както и селата Черна, Царев брод, Велино и Иглика.

„Хляб в Шумен има, снощи аварийните спасители са помогнали на камион от Варна, превозващ 14 000 хляба“, съобщи още Димитър Александров.

С отмяната на бедственото положение ще бъдат пуснати ТИР-овете, които стоят на изградените временни КПП-та.

Тежко остава положението в град Шумен, където движението е почти напълно блокирано.

„През изминалата нощ осигурихме проходимостта в основните и централните части на града, сега усилията ни са насочени към крайните квартали“, каза кметът на града Красимир Костов.

Той добави, че проблемът е дошъл заради 60-те литра снеговалеж, съчетан с бурен вятър.

„Това беше основното - форсираното метеорологично зимно време на Шумен. Но това не променя нещата, че фирмите трябваше да работят по-добре“, категоричен е той.

#Шумен #бедствено положение #сняг #Димитър Александров #хляб

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници